Første løb i Indonesien

ABB FIA Formula E World Championship kørte deres første løb i Indonesien, da Jakarta lagde asfalt til 2021/22 sæsonens 9. afdeling.

Jean-Eric Vergne og DS Techeetah startede fra Pole Position, foran holdkammerat Antonio Felix da Costa, Mitch Evans i Jaguar TCS Racing, Edoardo Mortara i ROKiT Venturi Racing, Jake Dennis i Avalanche Andretti, Sebastien Buemi i Nissan e.dams, mesterskabsførende Stoffel Vandoorne i Mercedes-EQ, Andre Lotterer i TAG Heuer Porsche, Nyck de Vries i Mercedes-EQ, og Lucas Di Grassi i ROKiT Venturi Racing på P10.

Pascal Wehrlein i TAG Heuer Porsche havde egentlig kvalificereret sig som 6’er, men blev sendt 5 pladser tilbage, da holdet havde måtte reparere nogle af hybriddelene efter Berlin løbet.

Det var et utroligt varmt og fugtigt løb, med 29 graders lufttemperatur og 71% luftfugtighed, selvom løbet startede klokken 15.00 lokaltid.

Jakarta E-Prix 2022 start

Alle kom godt afsted, men Lotterer tabte et par pladser ved starten, mens Wehrlein vandt 3 pladser.

Buemi tog 6. pladsen fra Vandoorne.

Der gik dog kun til anden omgang i løbet, hvor der kom Safety Car, da Oliver Rowland havde mistet et hjul.

Løbet kom hurtigt i gang igen, hvor Vergne fik slået et nyt hul til da Costa på andenpladsen.

Portugiseren lavede dog en fejl, og fik låst et hjul, så Evans kunne komme forbi, og op på andenpladsen i løbet.

Robin Frijns var den første kører til at aktivere den første af to Attack Modes i dette løb, på 4 minutter hver. JEV var den første i frontgruppen, som tog Attack Mode, og mistede føringen til Evans. Vergne var dog tilbage i føring igen, da Evans var inde for at aktivere sit.

Edoardo Mortara

Mortara ventede lang tid, inden han aktiverede Attack Mode for første gang. Faktisk havde da Costa allerede aktiveret hans 2. Attack Mode, inden Mortara overhovedet tænkte på at aktivere sit eget.

Fan Boost gik i dagens løb til Stoffel Vandoorne, Nyck de Vries, Jean-Eric Vergne, Antonio Felix da Costa, og Mitch Evans.

Vandoorne ramte ikke Attack Mode sensorerne korrekt, og derfor tabte han tid, uden at få de ekstra hestekræfter aktiveret.

Evans og Mortara var de to sidste kørere til at aktivere deres 2. Attack Mode. Mens Mortara faldt tilbage på 4. pladsen, lykkedes det Evans at bibeholde 2. pladsen, selvom han var inde og aktivere de ekstra kræfter.

Andre Lotterer

Mortara udnyttede de ekstra kræfter til at tage 3. pladsen fra da Costa, som intet kunne stille op.

Evans fik lukket hullet op til Vergne, men nåede ikke at komme forbi, mens de ekstra hestekræfter var tilgængelige. I stedet kunne han sætte den dobbelte mester under hårdt pres, i løbets sidste 10 minutter.

Der var let kontakt mellem Lucas Di Grassi og Pascal Wherlein, men ikke noget der skadede bilerne.

Nyck de Vries var i problemer på hjemmebanen, hvor han raslede ned gennem feltet. Den forsvarende mester måtte pitte med et punkteret bagdæk.

Evans tog føringen af løbet med lige under 7 minutters normaltid tilbage, med et sent sent dyk på JEV.

Der blev lagt halvandet minut til løbstiden, grundet den tidligere Safety Car periode.

Jean-Eric Vergne

Vandoorne forsøgte at overhale da Costa ved hjælp af Fan Boost, men kunne ikke komme forbi portugiseren.

Kort tid efter forsøgte Vergne at gøre det samme ved Evans, men kom heller ikke forbi. Samtidig kom Mortara snigende bagfra.

Andre Lotterer fik en 5 sekunders tidsstraf, på grund af kontakt med de Vries tidligere i løbet.

Løbets næstsidste omgang startede med kun få centimeter mellem Evans og Vergne, men newzealænderen fik afvist franskmanden i første omgang. Det blev til en 3-mands kamp på sidste omgang, da Mortara fik lukket hullet op til dem.

Mitch Evans vandt løbet, foran Jean-Eric Vergne, Edoardo Mortara, Antonio Felix da Costa, Stoffel Vandoorne, Jake Dennis, Lucas Di Grassi, Pascal Wehrlein, Sam Bird og Sebastien Buemi i P10.

Lotterer ville være sluttet 9’er men gik glip af point på grund af 5-sekunders tidsstraffen.

Mitch Evans

Stoffel Vandoorne holder fast i mesterskabsføringen, foran Jean-Eric Vergne, Edoardo Mortara og Mitch Evans, inden der er et 28 points hul ned til Robin Frijns på P5, som ligeledes har et 16 points hul ned til Nyck de Vries.

Mercedes-EQ er stadig i front af Teammesterskabet, med DS Techeetah på andenpladsen, efterfulgt af ROKiT Venturi Racing, Jaguar TCS Racing, og TAG Heuer Porsche.

Den næste afdeling af ABB FIA Formula E Championship køres den 2. juli i Marrakesh.